Sevilla, baby!

[Louise] Du går ned af en smal, snoet og lidt mørk gyde i Sevilla og hører pludselig hastige skridt nærme sig bag dig. Af ren refleks vender du dig om for se hvem der kommer løbende mod dig mens du tager ekstra godt fat i din taske. Det giver et GIP i dig da du ser en sortklædt skikkelse iført maske og en høj spids hat passerer tæt forbi din skulder i højt tempo. Imens du stadig kan mærke adrenalinet bruse i blodet kom du tanke om at du er i Andalucien under den hellige uge og at dette er en helt normal hændelse.

160320_2116 - Lasse Jesper Pedersen

Under den “hellige uge” er Sevilla (og de fleste andre andalusiske byer) fyldt med katolske tilhængere i”Ku Klux Klan”-lignende gevanter parate til at deltage i de årlige processioner. Voksne som børn spankulerer de rundt i gaderne i enten hvide, sorte eller farvede “ropa” med den spidse hat kækt under armen indtil de træder ind i processionerne. Hver procession kommer fra en bestemt kirke med et bestemt broderskab af katolikker tilknyttet. Hvert broderskab bærer 3 “ting” fra deres egen kirke til Sevilla katedralen og tilbage igen gennem nøje tilrettelagte ruter og til lyden af hornmusik i løbet af ugen. “Tilhængerne” har under processionerne dette mærkelige tøj på fordi de, traditionelt set, ikke skulle kunne genkendes som syndere der skulle have syndsforladelse ved at deltage i processionen.

Holy Week in Seville is known as Semana Santa de Sevilla. It is one of the city’s two biggest annual festivals. It is celebrated in the week leading up to Easter (Holy Week), and features the procession of pasos, floats of lifelike wooden sculptures of individual scenes of the events of the Passion, or images of the grieving Virgin Mary. Some of the sculptures are of great antiquity and are considered artistic masterpieces, as well as being culturally and spiritually important to the local Catholic population - Read more at Wikipedia

[Lasse] Vi ankom til Sevialla lørdag aften uden forsinkelser. Til gengæld havde vi inden vi gik i seng både smidt Louises telefon væk, og fået ødelagt mit eneste sæt varme tøj (da en “lettere” stresset tjener vendte glas rødvin på hovedet ud over mig). Vi havde derudover et par fantastiske dage i Sevilla, hvor vi ud over processionerne vi konstant farede hjælpeløst vild i, bl.a. så verdens største Katedral [The Cathedral of Saint Mary of the See], det fantastisk smukke Alcázar og Plaza de toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla (noget med noget tyrefægtning). Det var også herfra Columbus satte sejl mod Amerika, og det fyldte selvfølgelig også lidt – selvom det til min store ærgerlse ikke lykkedes os at finde nogle ‘I [hjerte] Columbus’ t-shirts.

Seville (/səˈvɪl/SpanishSevilla [seˈβiʎa]locally: [seˈβi(ɟ)ʝa]) is the capital and largest city of the autonomous community of Andalusia and the province of Seville, Spain. It is situated on the plain of the River Guadalquivir. The inhabitants of the city are known as sevillanos (feminine form: sevillanas) or hispalenses, after the Roman name of the city, Hispalis. Seville has a municipal population of about 703,000, and a metropolitan population of about 1.5 million, making it the fourth-largest city in Spain. Its Old Town, the third largest in Europe with an area of 4 square kilometres (2 sq mi), contains three UNESCO World Heritage Sites: the Alcázar palace complex, the Cathedral and the General Archive of the Indies. Seville is also the hottest major metropolitan area in Europe, with summer average high temperatures of above 35 °C.

Tirsdag morgen tager vi bussen videre mod Tarifa, hvorfra vi krydser Gibraltar og stævner ud mod Tangier i Marokko.

Udsigten fra (tidligere) minaret la giralda

Submit a comment