El Camino’ish

Ligesom mig, flyver tiden. Endnu engang er jeg draget sydpå, og denne gang, også for at mødes med Louises forældre, som havde lejet en lille rumbil. Tiden er fløjet, og det er efterhånden nogle dage siden, men jeg tænker alligevel, det er værd lige at forfatte et par ord, og – selvfølgelig – få smidt nogle billeder op af min smukke kæreste og den slags.

// Jeg ankom lige efter midnat; da vi stod op kom Lisbeth og Flemming susende i rumbilen, og aldrig så snart befandt vi os på ‘Playa de las Catedrales‘. Her fra Wiki:

As Catedrais beach translates as 'Beach of the Cathedrals'. It is the turistic name of Praia de Augas Santas('Beach of the Holy Waters').The place's more characteristic features are its natural arches and caves, which can be seen only in low tide. - read more

Herfra vi drønede vi videre mod Santiago de Compostela, hvor vi skulle have base over weekenden. Det er her 100.000 pilgrimme hvert år valfarter til for at besøge St. James grav i the Cathedral of Santiago de Compostela. Her fra Wiki om Santiago:

The city has its origin in the shrine of Saint James the Great, now the city's cathedral, as destination of the Way of St. James, a leading Catholic pilgrimage route originated in the 9th century. In 1985 the city's Old Town was designated a UNESCO World Heritage Site - read more

Og for lige at få det hele med, fyrede vi igen op under rumskibet lørdag og tog en svuptur til Finisterre, verdens ende, hvor mange pilgrimme slutter deres vandring med at brænde deres sko af. Vi troede at det var noget de gjorde engang; men det gør de stadig. Her fra Wiki om Finisterre:

In Roman times it was believed to be the end of the known world. The name Finisterre, like that of Finistère in France, derives from the Latin finis terrae, meaning "end of the earth". It is sometimes said to be the westernmost point of the Iberian Peninsula. However, Cabo da Roca in Portugal is about 16.5 kilometres (10.3 mi) further west and thus the westernmost point of continental Europe - read more

På vejen hjem tog vi en omvej forbi A Coruña, og landede ved aftenstid igen i Gijon, hvor vi sluttede Lisbeth og Flemmings ferie på ægte spansk maner – med tapas og vin.

Submit a comment