Erasmus velkomstuge

Picos de Europa (bjergene) i baggrunden

This slideshow requires JavaScript.

Erasmus ESN Oviedo arrangerede en tur til Spaniens “fødested” for alle Erasmus studerende i Oviedo og Gijón. Arrangørerne havde inviteret til Asturisk tapas og fri cider, sangría og vin dagen inden så vi alle en lille smule trætte men smukt var det i Covadonga. Her begyndte “la reconquista” i 722 – med andre ord det var her de første kristne, ledet af den senere asturiske kong Pelayo, begyndte at gøre oprør mod det muslimske overherredømme.

Herfra gik turen videre til Cangas de Onís hvor vi fik intet mindre end et festmåltid af en spansk frokost. Bortset fra at vi først fik fri til frokosten ved en 14-tiden var alt godt. For den nette sum af 12 euro fik vi 3 retters menu inkl. drikkevare; da nogle af os bestilte vin/sangría fik vi bare en hel flaske hen på bordet. I løbet af måltidet var de 3 tyskere jeg spiste sammen med dog ved at få tics over tjenernes og stedets afslappede forhold til tid.

Efter 3 timers frokostpause (som vi brugte udelukkende på at spise) mødtes vi til en tur rundt i Cangas Onís; den gamle Asturiske hovedstad. Det meste af tiden gik med at gå over og soppe i floden Sella under Romer-broen (Puente Romano) i det dejlige vejr. Da dagen begyndte at gå på hæld stoppede vi i den charmerende by Ribadesella som mest er kendt for en kæmpe fest som holdes hvert af i august efter en sejlkonkurrence på floden Sella. Her er fyldt med alskens rige spaniere som bor i Casas de Indianos og tager på adventure-ture i Asturiens bjerge; for mens danskerne tager til det ulideligt varme sydspanien tager spanierne til nordspanien for at komme væk fra sommerheden.