Ankomst i Gijón

Hej, jeg er flyttet til Gijón i Spanien for i 3 måneder at være i praktik på et spansk hospital.

¿Hvor dælen er jeg taget hen?

https://www.google.es/maps/@40.5542987,-7.7009253,6z

Gijón er en havneby i det aller nordligste Spanien. Den er er den største by på intet mindre end en kvart million indbyggere i regionen Asturien. Dens beliggenhed heeelt ud til Atlanterhavet betyder både lækre strande men også en årlig nedbørsmængde der matcher den danske.

This slideshow requires JavaScript.

Mine første dage har været præget af en masse praktisk.

Jeg havde på forhånd fundet en lejlighed i Gijón centrum og da jeg ankom kl. 1 om natten stod min lejer klar til at lukke mig ind. Sikke en luksus. Til gengæld har jeg underskrevet en 7 siders spansk lejekontrakt som jeg absolut ingen ide har om hvad går ud på.

Holdt. Vent. Stop. Skulle jeg ikke gå på Universidad de Oviedo?

Jo; men mit praktik-hospital ligger tættere på Gijón hvorfor jeg har valgt at bosætte mig her. Da jeg tog til Oviedo, en lille times bustur fra Gijón, for at blive registreret på universitetet havde de ingen papirer på mig. Jeg ringede og e-mailede gud og hver mand og inden ugens udgang sendte min koordinator mine papirer til administrationen. Velkommen til Spanien.

Jeg er registreret nu. Bienvenida a Universidad de Oviedo!

Som dansker i Gijón kan man ikke andet end at føle sig hjemme; vejret her er fuldstændigt ustadigt. Nogle dage støvregner det og er gråt hele dagen og andre står solen højt på himlen og alle er at finde på stranden. Temperaturen når aldrig over behagelige 25 grader.

Hasta luego.